DirectLife van Philips krijgt je in beweging

Philips heeft een nieuw product: DirectLife. Het bevat een “activity monitor”, een dingetje zo groot als een kleine USB stick, dat je de hele dag in je broekzak draagt (of ergens anders). Naarmate je meer beweegt gedurende de dag, gaan er meer lampjes branden. Af en toe sluit je de activity monitor aan op de PC, en dan kun je op je eigen DirectLife portal je beweegpatroon inkijken. De bedoeling is dat je aan het einde van de dag je bewegings-target gehaald hebt.  Op dat moment heb je 6 lampjes op de monitor en 100% op de portal.

Het sterke is, dat je de hele dag door kunt kijken hoeveel je al bewogen hebt, en dus extra kunt gaan bewegen als je achterop dreigt te raken. Je merkt meteen dat je anders gaat denken. Waar je voorheen je tijd en activiteiten zo efficiënt mogelijk inplande, ga je nu opzettelijk meer bewegen. Je zoekt niet meer de beste parkeerplek op, omdat dat stukje extra lopen je al een “lampje” op kan leveren. Je loopt een keer extra met koffiebekers voor je collega’s in plaats van een dienblad mee te nemen. Je gaat met de trap in plaats van met de lift. Je gaat niet naar de kantine tijdens de lunch, maar maakt een wandeling buiten. Al deze kleine beetjes extra beweging zie je in de uitslag en het uiteindelijk diagram voor de hele dag terugkomen.

Die terugkoppeling is waar het om draait met DirectLife. Die keer dat je met de trap ging in plaats van met de lift, zie je terug als een hoger staafje, en dat loont! Het wordt echt een sport om een zo hoog mogelijke score te krijgen, elke dag opnieuw. Naast de competitie met jezelf, kun je ook met anderen (bekenden of onbekenden) de strijd aangaan, en kijken wie op een dag het meeste kan bewegen. Want je kunt nauurlijk ook meer bewegen dan je target! Mijn record tot nu toe ligt op 199%, en ik zit te popelen om daar op zijn minst 200% van te maken!

DirectLife is niet alleen de monitor, maar is een programma van 4 maanden met een coach die je tips geeft, aanspoort, en met jou je bewegings-target vaststelt. Het pakket kost zo’n €100. Na de 4 maanden kun je de monitor gewoon blijven gebruiken, maar heb je geen coach meer, en wordt de portal iets beperkter. Maar in die tijd heb je je beweegpatroon al definitief veranderd!

Advertenties

Tags: ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: